×

Ova stranica koristi kolačiće. Daljnjim pregledavanjem stranice dajete nam suglasnost za korištenje kolačića.

Nicolás Fuchs

Profesionalni vozač relija Nicolás Fuchs opisuje velika uzbuđenja u sportu kojim se bavi i ističe da je vožnja relija za njega odlična prilika za jačanje drugarstva sa svojim timom, koji smatra svojom obitelji. Fuchs nije samo profesionalni vozač trkaćih automobila, već je i strastveni mehaničar i to mu omogućava suočavanje sa sve većim izazovima ovog sporta. Napominje da se radi o zahtjevnom sportu, a kako svake godine sudjeluje u skoro 20 utrka, utrke i trening ponekad znaju potrajati i do 10 sati, pa su za njegov uspjeh presudni prehrana i dobra fizička kondicija. Njegov svakodnevni trening obuhvaća i vježbe za razvoj brojnih aspekata dobre tjelesne spreme, uključujući vježbe za stabilnost i dobre reflekse. Njegova sportska nutricionistica Anunziata Morris objašnjava zašto je važno da Fuchs održava svoju idealnu tjelesnu težinu i kako Herbalife proizvodi sadrže upravo potrebne količine proteina, ugljikohidrata, vitamina i minerala da mu pomognu kao gorivo za njegove vježbe.

 
 
 
 
 
 
 
 

Nicolás Fuchs debitirao je kao vozač relija godine 2005., kada je sudjelovao u utrci Premio Presidente de la República u Peruu. Prvu pobjedu ostvario je dvije godine kasnije kada se natjecao u kategoriji N4 upravo tog relija. Otada je Fuchs stalno pobjeđivao u nacionalnim prvenstvima u reli vožnji i stekao reputaciju najuspješnijeg vozača u Peruu. Istakao se osvajanjem titule prvaka 2009. prilikom svojeg prvog sudjelovanja u utrci Inca Trail Rally, jednoj od nekoliko preostalih natjecanja na duge staze u svijetu. Godine 2011. Fuchs je sudjelovao u natjecanju Production Car World Rally Championship i nakon fantastičnog nastupa zauzeo peto mjesto u ukupnom poretku. Godine 2013. postao je prvak Production Cupa nakon što je pobijedio u šest uzastopnih utrka i postao prvi Peruanac koji je osvojio tu titulu. Fuchs se u 2014. natječe u Fia World Rally Championship 2 (WRC2), koji vozače i serijske automobile suočava s ekstremno teškim i najraznolikijim uvjetima za vožnju.

“U ovom sport treba mnogo strasti. Kod mene je najvažnija strast prema vožnji.”

“Reli vožnja je sport koji pruža nevjerojatna uzbuđenja. Čisti adrenalin.”

“Kada znate da ćete provesti 10 sati u automobilu, ništa nije važnije od dobrog doručka. Za vožnju treba mnogo energije.”

—Nicolás Fuchs